Slika Krik postavila istorijski rekord na aukciji

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika ''Krik'' postavila istorijski rekord na aukciji

03.05.2012. -

Slika norveškog ekspresioniste, prodata je na aukciji Sotheby’s za 120 miliona dolara. Za takav impresivan iznos ni jedna slika na svetu na aukciji nikada ranije nije prodata. Interesantno je da je ''Krik'', Edvarda Munka prodata za samo 15 minuta. Ime kupca nije otkriveno. Poznato je samo to, da je on kupio sliku preko telefona.

Takođe je poznato, da je oko na ''Krik'' bacio i ruski biznismen Roman Abramovič, koji je takođe učestvovao na aukciji. Ipak, slika ''Krik'' nije najskuplja slika na svetu. Ovaj rekord pripada ''Kartašima'', francuskog slikara Pola Sezana, u vrednosti od 250 miliona dolara.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.