Slavni glumac progovorio: Holivud me ne želi više, a ovo je razlog!

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni glumac progovorio: "Holivud me ne želi više, a ovo je razlog!"

Ričard Gir, koji je nekada suvereno vladao bioskopskim salama, sada tvrdi da ne može da dobije nijednu glavnu ulogu.

Nekadašnji holivudski zavodnik, otkrio je kako ga ni jedan studio ne želi zbog njegovog stava prema Kini.

Glumac se već godinama zalaže za prava Tibeta i kaže kako je kineski uticaj sve prisutniji u filmskoj industriji, kako sve više novca Holivud dobija od prodaje karata u tom delu sveta, pa shodno tome on više nije dobrodošao u velikim filmskim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ostvarenjima.

#Richard Gere on why he chooses indie films over Hollywood blockbustershttps://t.co/TPbTn62ZXL pic.twitter.com/asr4zWRNDK

Gir, 67, koji je nekada imao glavne uloge u Holivudskim hitovima kao što su Američki žigolo, Zgodna žena i Oficir i džentlmen, rekao je u intervjuu za jedan američki časopis: "Postoje filmovi u kojima ne smem da se pojavljujem jer će Kinezi reći - Ne želimo film sa njim".

"Skoro sam sam imao sastanak sa ljudima koji su rekli da ako ja dobijem ulogu, niko neće hteti da im finansira film."

I zaista, poslednji veliki film u kojem je Ričard Gir glumio bio je "Noći u Rodantu" (2008.)i taj film i dalj dobija sjajne kritike.

߷ #Celebrity #Richard Gere's Studio Exile: Why His Hollywood Career Took an Indie Turn https://t.co/GOsfdQWMOb Via THR

Glumac je blizak prijatelj sa Dalaj Lamom i još davne 1993. godine je zauzeo jasan stav po pitanju Kine i to prilikom dodele nagrade Oskar kada je izjavio da je ono što se dešava u Kini "grozno, grozno kršenje ljudskih prava."

Nekoliko godina kasnije, Gir je dobio glavnu ulogu u filmu "Crveni ugao" i tada je shvatio posledice svojih komentara. "Svi su bili oduševljeni filmom, dobio sam mnogo ponuda za gostovanje, čak sam bio i kod Opre. Onda mi je jedan dan stigao poziv i rekli su mi samo da ne žele da više dajem intervjue".

(ABC News) #WATCH: Why those big blockbuster films aren't on #Richard Gere's radar : Gere appears on "Popcorn.. https://t.co/h4LqXpH3Pd

Drugom prilikom ga je samo dve nedelje pre početka snimanja pozvao jedan kineski reditelj i rekao da ne može da snima film sa njim jer ukoliko pristane on i njegova porodica neće moći više da napuste Kinu, a on neće nikada više moći da radi svoj posao".

Međutim, Gir je na kraju dana srećan. Kaže da nije zainteresovan da glumi Džedaja i slične uloge i da nakon duge i uspešne karijere, koja trje preko tri decenije, može to sebi da priušti.

#Richard Gere ..??? pic.twitter.com/rghGVQENfV

Časopis Nju Jork Post je procenio da glumac "vredi" 230 miliona evra.

"Svaki studio u Holivudu je zainteresovan isključivo za profit. Ja sam zadovoljan što mogu da pravim manje ali interesantnije i karakterno izazivnije filmove sa nesvakidašnjim scenarijima. Tako da bojkot Holivuda nije uticao značajno na moj život".

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ričard Gir: Holivud me ne želi više

Izvor: BanjalukaLive.com, 20.Apr.2017, 01:07

Ričard Gir, koji je nekada suvjereno vladao bioskopskim salama, sada tvrdi da ne može da dobije nijednu glavnu ulogu.Nekadašnji holivudski zavodnik, otkrio je kako ga nijedan studio ne želi zbog njegovog stava prema Kini.Glumac se već godinama zalaže za prava Tibeta i kaže kako je kineski uticaj...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.