Izvor: Danas, 23.Jun.2023, 16:20

„Predugo smo bili letargični, svestan sam etiketa koje se lepe mojoj generaciji“: Slaven Došlo uoči osmog protesta Srbija protiv nasilja

- Čini mi se da mi u našem društvu moramo stalno da se podsećamo najosnovnijih činjenica, koje bi trebalo da se podrazumevaju. Kao što je na primer činjenica da su protesti jedan od načina javnog izražavanja mišljenja u društvima koja nastoje da obezbede elementarne slobode, kao što je, recimo, sloboda govora. Ili na primer činjenica da je nasilje svaka vrsta sprovedenog ili ponovljenog, verbalnog ili neverbalnog, ponašanja koje za posledicu ima stvarno ili potencijalno ugrožavanje zdravlja, razvoja ili integriteta neke osobe ili grupe ljudi – kaže glumac Slaven Došlo za Danas uoči osmog po redu protesta Srbija protiv nasilja.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.