Skandal u Velikoj Britaniji: Čuvena pesma uklonjena sa muzičke liste za krunisanje Čarlsa Trećeg

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 12:56

Skandal u Velikoj Britaniji: Čuvena pesma uklonjena sa muzičke liste za krunisanje Čarlsa Trećeg

Usled svojih antimonarhističkih stavova čuveni škotski bend "The Proclaimers" uklonjen je sa pripremljene muzičke liste za predstojeće dugo očekivano krunisanje britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Nakon pritužbi vlade Britanije, odlučeno je da će se pesma "I’m Gonna Be (500 miles)“ ukloniti sa liste. Čuveni škotski bend neće se naći u izabranom društvu autora poput Bitlsa, Queena, Toma Džonsa, Dejvida Bouvija, Kejt Buš, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Emeli Sande i drugih.

Braća Čarli i Kreg Rid, članovi čuvenog škotskog benda u prošlosti su u javnosti iznosili antimonarhističke stavove, poput pružanja podrške demonstrantu koji je prilikom proglašenja Čarlsa za kralja uzvikivao: "Ko ga je izabrao?“.

Tada je Kreg Rid rekao:

"Mislio sam da taj tip govori umesto mene, a on govori u ime mnoštva drugih ljudi. Ne samo u Škotskoj, već i širom Velike Britanije!"

Kralj Čarls Treći biće krunisan 6. maja u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.