Silvi Gilem će sigurno doći

Izvor: Politika, 21.Jan.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silvi Gilem će sigurno doći

Zbog teške povrede Akrama Kana, „Sveta čudovišta” će na početku Beogradskog festivala zameniti predstava „Push”

Ona najavljena „Sveta čudovišta” neće se, početkom proleća, pojaviti u Beogradu. Ali, to ne znači da nam u goste neće doći ni čuvena francuska balerina Silvi Gilem. Hoće samo u nekom drugom „čudovišnom” liku – u plesnom komadu „Push”. Osim tog novog naslova, sve ostaloje prema planu:Madlenijanum, 28. i 29. mart, dva izvođenja predstave >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kao prethodnice zvaničnom otvaranju 9. Beogradskog festivala igre, zakazanom za poslednji dan marta, u Sava centru.

A šta se tačno desilo sa obećanim „Svetim čudovištima”? Akram Kan, koreograf ove predstave i plesni partner Silvi Gilem, nedavno se ozbiljno povredio. Na probi, u pariskom teatru „Jelisejska polja”, istaknutom gostu iz Londonastradala je ahilova tetiva, toliko da su otkazane sve njegove predstave do kraja godine. Pesimisti čak strahuju da je to možda i prerani kraj jedne lepe igračke karijere. Našoj se publici, podsetimo, Kan već predstavljao na istom ovom festivalu. Silvi Gilem, međutim, nikad! To je razlog više što nam dolazi kao najveća zvezda ovogodišnjeg festivala, i to u njegovoj ekskluzivnoj uvertiri.

Požrtvovanošću organizatora, ali i same umetnice, videćemo je u  predstavi „Push”, koja je, kao i prethodno najavljena, iz iste produkcije – londonskog Sadlers Vels teatra. Samo je ovde Silvi Gilem u duetu sa Raselom Malifantom, takođe čuvenim igračem i koreografom britanske scene. Ova predstava jedna je od najnagrađivanijih plesnih produkcija prethodnih sezona. Između ostalih, pripala joj je i čuvena nagrada „Lorens Olivije”. Po londonskom Tajmsu, igra Gilemove i Malifanta je „emotivni sudar dva plesna genija”.

I na kraju ulaznice... Dosta njih već je prodano za „Sveta čudovišta”, ali važiće i za „Push”. Ko žele da ih vrati ili zameni može to da uradi na blagajnama Madlenijanuma (Glavna 32, Zemun i Knez Mihailova 42) do 1. februara i od 12. do 28. marta.

M. Š.

objavljeno: 22.01.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.