Silvester Stalone o suparništvu sa Švarcenegerom: Stalno sam dobijao batine

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 08:07

Silvester Stalone o suparništvu sa Švarcenegerom: "Stalno sam dobijao batine"

Osamdesete godine prošlog veka su obeležile akcione zvezde, a među njima je posebno bilo aktuelno rivalstvo između Arnolda Švarcenegera i Silvestera Stalonea.

Ova dva glumca danas su veliki prijatelji, ali na početku nije bilo tako. O suparništvu koje je vladalo na vrhuncu njihove popularnosti progovorio je Stalone u Netfliksovom dokumentarcu koji govori o životu Arnolda Švarcenegera.

Stalone se prisetio kakva je atmosfera vladala u filmskoj industriji osamdesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina.

“Rambo” je bio prekretnica

“Osamdesete su bile vrlo zanimljivo doba jer pojam “akcionog heroja” još nije postojao”, rekao je glumac.

Akcioni žanr je pre tog doba bio obeležen automobilskim poterama i napetim dijalozima, ali u osamdesetim godinama prošlog veka je došlo do promena, piše Deadline.

Izlazak Ramba 1982. godine označio je prekretnicu u žanru.

“Koristio si se svojim telom kako bi ispričao priču. Dijalog nije bio potreban”, izjavio je glumac.

“Video sam priliku za nešto novo, nešto što niko drugi nije radio… Osim jednog tipa iz Austrije, koji nije morao puno da priča”, dodao je.

“Tip iz Austrije” na kojeg je Stalone mislio bio je Švarceneger, koji je i sam priznao da je bio pod velikim pritiskom da bude bolji od Stalonea.

Na vrhu je mogao biti samo jedan

“Svaki put kad bi on izbacio film poput “Ramba II” morao sam da smišljam načine da to nadmašim”, prisetio se Švarceneger.

Uz blokbastere kao što su “Terminator” i “Komandos” Švarceneger je brzo postao Staloneov glavni konkurent i suparnik.

“Na vrhu je mogao biti samo jedan”, rekao je Stalone.

Uprkos ogromnom suparništvu, Stalone je priznao da je Švarceneger bio bolji od njega u mnogo čemu.

Ti bi mogao da se boriš sa zmajem i vratio bi se samo sa flasterom

“Bio je superiorniji. Imao je odgovore na sve. Imao je telo. Imao je snagu. To je bio njegov karakter”, istakao je Stalone, a zatim dodao:

“Ja sam stalno dobijao batine, dok se Arnold nije puno povređivao. Rekao sam mu: “Ti bi mogao da se boriš sa zmajem i vratio bi se samo s flasterom.’”

S druge strane, Švarceneger je zahvalan na Staloneu i veruje da je on bio glavna pokretačka sila u njegovoj karijeri.

“Da nije bilo njega, možda ne bih bio toliko motivisan da snimam filmove koje sam snimao ili da radim koliko sam radio. Voleo sam da se takmičim”, zaključio je Švarceneger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.