Serijal: Dobri da gori biti ne možemo

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serijal: Dobri da gori biti ne možemo

Serijal razgovora “Politika uzora: Dobri da gori biti ne možemo” biće održan od utorka, 1. decembra, do subote (5. decembar) u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda.

U različitim istraživanjima kao i novinskim i publicističkim tekstovima često se ukazuje na moralnu krizu i društvene anomalije koje su rezultat isticanja negativnih uzora, nezasluženog bogatstva, slave i brzog uspeha. U isto vreme se primećuje da obrazovanje, pristojnost ili iskrenost ne vode društvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspehu i mogu čak biti prepreka.

Serijal od pet razgovora Izdavačka kuća "Klio" u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda želi da pokrene širi dijalog o ključnoj temi našeg vremena i da se na pitanje kako prevazići ovu krizu dobiju podsticajni odgovori od važnih aktera javne scene.

- U Srbiji je u protekle tri decenije došlo do velikih društvenih lomova i snažnih političkih promena. One su posebno uticale na mlade ljude. Mnogo više nego njihovi roditelji, mladi se nalaze u vrednosnoj konfuziji, jer se stavovi oblikovani u porodici, školi, na univerzitetu, u komunikaciji sa sabesednicima koji žive izvan Srbije, bitno razlikuju i sudaraju sa dominantnim vrednostima koje proizvode štampani i elektronski mediji. Nije reč o pluralizmu javnog mišljenja, već o nemogućnosti da se stvori kreativan i podsticajan ambijent u parališućem stanju apatije i histerične potrošnje - podsećaju organizatori ovog serijala.

U pripremi je i nastavak serijala razgovora u gradovima širom Srbije.

PROGRAM

*svi razgovori počinju u 19.30 sati


utorak, 1. decembar

Starlete: (ne)poželjni društveni uzori

sreda, 2. decembar

Plagijat: rasprodaja dostojanstva i otimanje statusa

četvrtak, 3. decembar

Uzbudljivi gradovi: proizvodnja mitova i kreativne energije

petak, 4. decembar

Diplomatija kulture: mi u inostranstvu, inostranstvo u nama

subota, 5. decembar

Elite danas: ko diktira društvena pravila?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.