Serija debata na književnom festivalu Krokodil

Izvor: Studio B, 13.Jun.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija debata na književnom festivalu "Krokodil"

Na 7. književnom festivalu Krokodil u Beogradu održane su tri debate na otvorenom, ispred Muzeja istorije Jugoslavije.

To je nova programska celina, na engleskom jeziku, a teme su odnos centra i periferije, pitanje svrsishodnosti književne i umetničke provokacije i neophodnosi književnosti o holokaustu danas.

Ovogodišnji festival pod nazivom "Centers of Periphery" (Središta periferije) otvoren je sinoć, u prostoru otvorenog amfiteatra MIJ na Dedinju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Učesnici su poznati autori - hrvatska književnica Dubravka Ugrešić, filmski reditelj Lazar Stojanović, crnogorski pisac i kolumnista Andrej Nikolaidis, dobitnik NIN-ove nagrade Filip David. Gosti dvodnevnog skupa su i Alek Popov (Bugarska), Migel Rodriges Andreu (Španija), Pernila Berglund, Mike Berglund i Stiv Sem-Sandberg (Švedska).

Krokodil (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju), osnovan 2009. godine, na moderan i dinamičan način predstavlja pisce različitih generacija i poetika, kroz javna čitanja uz korišćenje savremenih video i audio medija, kao i muzičko-scenske performanse.

Do sada je održano šest letnjih festivala i 12 gostujućih izdanja Krokodila u sedam evropskih zemalja, uz učešće 120 pisaca iz zemlje, regiona i Evrope.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Debate na književnom festivalu "Krokodil"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2015

Na 7. književnom festivalu Krokodil u Beogradu danas su održane tri debate na otvorenom, ispred Muzeja istorije Jugoslavije...To je nova programska celina, na engleskom jeziku, a teme su odnos centra i periferije, pitanje svrsishodnosti književne i umetničke provokacije i neophodnosti književnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.