Šerbedžija: U tome ima svega, i svađe i ljubavi VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 13:48

Šerbedžija: "U tome ima svega, i svađe i ljubavi" VIDEO

Strasti, pakao i beznađe. To je suština kultnog pozorišnog komada "Ko se boji Virdžinije Vulf". Komad u režiji Lenke Udovički premijerno je izveden na Brionima u julu prošle godine, potom u Beogradu u BDP-u u oktobru a večeras će imati svoju premijeru i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Rade Šerbedžija je skoro imao koncert na Brionima povodom 20 godina teatra Ulisis, koji je ovaj glumac osnovao zajedno sa pokojnim Borislavom Vujčićem, književnikom i dramaturgom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Koncert su gledaoci pratili sa svojih barki, a Šerbedžija navodi za TV Prva da je to bila ideja njegove supruge Lenke. Dodaje da su imali 500 ljudi na brakama tom prilikom, pridržavajući se epidemioloških mera. Kaže da je iskustvo bilo magično i da je imao i poznate goste na događaju, poput Darka Rundeka.

Povodom večerašnje izvedbe "Ko se boji Virdžinije Vulf" i njegove uloge Džordža, Šerbedžija je rekao da je u potpunosti spreman, samo da se boji vremenskih uslova, ali da se nada da će sve biti u redu.

Najavljuje da je planirano da se predstava igra početkom septembra i u bašti Beogradskog dramskog pozorišta.

"Bio sam dosta mlad kada sam prvi put igrao Džordža. To je jedan meni najdražih komada, i to ne samo meni", rekao je Šerbedžija za TV Prva dodajući da svetski teoretičari smatraju da je ovo jedan od najboljih komada 20. veka.

"U tome ima svega, i svađe i ljubavi, a zapravo najviše ljubavi i razumevanja života takav kakav jeste", navodi Šerbedžija, govoreći da je izuzetno uzbuđen za večerašnju izvedbu.

Pogledajte prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.