Selaković: Uložiti dodatne napore za članstvo u OIF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 15:10

Selaković: Uložiti dodatne napore za članstvo u OIF

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je u predstojećem periodu potrebno uložiti dodatne napore kako bi se Srbija približila cilju punopravnog članstva u Međunarodnoj organizaciji frankofonije (OIF), saopštilo je Ministarstvo.

On je prilikom otvaranja drugog sastanka Radne grupe za saradnju sa OIF u MIP-u, istakao da je napredak potrebno pre svega ostvariti na planu unapređenja učenja francuskog jezika, posebno u osnovnim školama.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao, izuzetno je važno što je naše dosadašnje napore priznala Asocijacija frankofonih univerziteta (AUF), koja Srbiju prepoznaje kao regionalnog lidera na tom polju, zbog čega je i odlučila da u Beogradu otvori regionalnu kancelariju koja će, osim Srbije, pokrivati i Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Severnu Makedoniju.

Selaković je konstatovao da su se ministarstva Vlade na izvanredan način uključila u ovogodišnje obeležavanje Meseca frankofonije, i istovremeno pozvao članove ove interresorne radne grupe da se uključe u pripremu nastupa Srbije na Samitu frankofonije u Đerbi, 20. i 21. novembra ove godine, gde Srbija i njena kultura treba da budu predstavljene na najbolji moguć način.

Ministar je naglasio i potrebu nastavka realizovanja časova francuskog jezika na početnom nivou za državne službenike Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Selaković: Potrebno uložiti dodatne napore za članstvo u Međunarodnoj organizaciji frankofonije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2021

Srbija treba da uloži dodatne napore radi približavanja cilju punopravnog članstva u Međunarodnoj organizaciji frankofonije (OIF), izjavio je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.