Sekretarka za kulturu u NP-u

Izvor: B92, 27.Maj.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretarka za kulturu u NP-u

Državna sekretarka u Ministarstvu kulture Srbije Snežana Stojanović Plavšić posetila je 27. maja Narodno pozorište i upoznala se sa trenutnom situacijom u vezi sa radovima u okviru četvorogodišnje fazne rekonstrukcije nacionalnog teatra.

Svi radovi na revitalizaciji sistema za hlađenje i klimatizaciju, koji su počeli 10. aprila, biće završeni 1. juna, a centralna investicija u ovoj godini biće rekonstrukcija scene "Raša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Plaović”, koja treba da počne tokom leta i bude završena do početka nove sezone. Tačnije, predviđeno je da radovi na Maloj sceni pozorišta traju od 1.jula do 1. septembra.

,,Za taj posao od Ministarstva smo dobili određena finansijska sredstva. Međutim, ako bismo želeli da tu scenu završimo sa, možda, malo većim apetitima nego što su bili predviđeni, onda ta sredstva neće biti dovoljna", rekao je upravnik pozorišta Božidar Đurović.

,,U svakom slučaju, zahvaljujemo se Ministarstvu kulture na podršci, a mi ćemo naći ono rešenje koje je najoptimalnije, kako za njih, tako i za upravu pozorišta", dodao je on.

Državna sekretarka je kazala da je veoma zadovoljna što će u narednih nekoliko dana biti završeni radovi na klimatizaciji zgrade, što je važno i za zaposlene i za gledaoce. Posebno je pohvalila napore rukovodstva pozorišta da deo gledališta bude prilagođen osobama koje imaju teškoće sa sluhom i vidom.

,,To je veoma važna stvar jer Narodno pozorište, kao nacionalna institucija, mora da bude dostupno svim građanima Srbije", istakla je ona.

Ocenivši plan obnove scene "Raša Plaović” kao "veliku investiciju”, izrazila je očekivanje da ,,ćemo svi zajedno smoći snage da ta scena ovog leta zablista u punom sjaju, jer ona to zaista zaslužuje”.

Po završetku rekonstrukcije, scena bi trebalo da ima 288 sedišta, a planirano je da bude otvorena premijerom drame "Zli dusi" Dostojevskog.

Za rekonstrukciju Scene "Raša Plaović" izdvojeno je više od 20 miliona dinara, a pojedinačno za rashladne kule oko pet miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elektranama duguju 1,7 milijardi dinara

Izvor: Danas, 27.Maj.2011

Leto je tek počelo i do početka nove grejne sezone ima još dosta, međutim za radnike „Beogradskih elektrana“ nema odmora. Remontni i investicioni radovi na postrojenjima sistema daljinskog grejanja počeli su odmah po završetku grejne sezone 2010/2011, kažu za naš list u ovom preduzeću. U...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.