Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam nagrađenih autora na festivalu AFC-a

BEOGRAD - Žiri međunarodnog festivala novog filma i videa "Alternativ film/video 2008" izabrao je sedam najboljih filmova i video radova za Listu značajnih ostvarenja Festivala, saopštio je Akademski filmski centar (AFC) Doma kulture Studentski grad.

Priznanja će biti uručena sutra uveče na zatvaranju manifestacije, a nagrađeni autori imaće priliku da mesec dana u narednoj godini budu gosti Studentskog grada i urade novi film/video u produkciji AFC-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
To su Galina Miznikova i Sergej Provorov iz Rusije za film "Fuga", Astrid Riger iz Nemačke ("Mamal"), Kenji Ouelet iz Austrije ("Beč, ljubav, jezik i zaboravljanje"), srpski autor Boško Prostran ("Višak"), Ženčen Liu za francusku produkciju "Radovi u toku" i dva autora iz Amerike - David Jun ("Bol zbog žeđi") i Džon Dejvis ("Šta za šta").

Odluku je doneo žiri u sastavu Martijn Veldhoen (Holandija), Sanja Grbin (Hrvatska) i Srđan Keča (Srbija).

Od 10. decembra u takmičarskom programu prikazano je 50 filmova koje je od velikog broja prijava iz celog sveta izabrala selekciona komisija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.