Scenaristkinja Prijatelja iskreno: To je bila greška

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 08:48

Scenaristkinja "Prijatelja" iskreno: "To je bila greška"

Kokreatorka svetski poznate serije "Prijatelji" Marta Kaufman rekla je u najnovijem intervjuu da je sitkom napravio greške u načinu na koji se odnosio prema liku transrodnog roditelja Čendlera Binga.

"Stalno smo ga nazivali Čendlerovim ocem, iako je on bio transrodna osoba", rekla je Marata Kaufman za BBC.

"Zamenice još nisu bile nešto što sam razumela tada, tako da taj lik nismo nazivali 'ona'. To je bila greška", dodala je.

Podsetimo, lik oca Čendlera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Binga tumačila je Kejtlin Tarner, koaj se kao Helena Handbasket pojavila u tri epizode sedme sezone "Prijatelja", a debitovala je u epizodi pod nazivom "Ona sa Čendlerovim ocem".

"Prva žena koja glumi muškarca koji glumi ženu"

Taj lik u seriji nikada nije bio u potpunosti proglašen kao transrodna osoba, ali su ga često nazivali homoseksualcem i "drag queen" tokom njenih nastupa u Las Vegasu.

Kejtlin je u u intervjuu za "Gej tajms" (The Gay Times) rekla svojevremeno da je, kada su joj prvi put ponudili ulogu, pristala jer je mislila da bi bila "prva žena koja glumi muškarca koji glumi ženu".

"Rekla sam 'da', jer u to vreme nije bilo mnogo transrodnih ljudi na televiziji", otkrila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Autorka „Prijatelja“ rekla da je u seriji korišćena pogrešne zamenice za Čendlerovog transrodnog roditelja

Izvor: Danas, 08.Jul.2022

LANDMARK MEDIA / Alamy Stock PhotoKetlin Tarner tumačila je ovu ulogu u tri epizode Jedna od autorki popularnog američkog sitkoma Prijatelji iz 1990-ih priznala je da su producenti pogrešili što u seriji nije korišćena odgovarajuća zamenica za Čendlerovog transrodnog roditelja. Marta Kaufman...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.