Scenarista i reditelj Mik Geris o saradnji sa Stivenom Kingom

Izvor: Art-anima.com, 14.Okt.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scenarista i reditelj Mik Geris o saradnji sa Stivenom Kingom

Poznati američki scenarista, reditelj i producent Mik Geris (1951), biće specijalni gost devetog Festivala srpskog filma fantastike, koji se održava od 14. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Geris je svetsku slavu stekao kao reditelj filmova i televizijskih serijala zasnovanih na delima Stivena Kinga, a povodom gostovanja na beogradskom festivalu dao je intervju za veb-magazin Helly Cherry u kome, između ostalog, srpskoj publici otkriva kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << došlo do saradnje sa najznačajnijim savremenim piscem horora.

"Počeli smo sa 'Sleepwalkers'. Pre mene bio je angažovan drugi reditelj da režira Kingov scenario i on je počeo sve da menja i odlutao daleko od onoga što je King bio napisao. Kada je studio odlučio da promeni reditelja, tada smo se King i ja upoznali, doduše preko telefona. Ja sam na prvom mestu pisac i poštujem rad pisca, a kada je taj scenarista Stiven (freaking) King, pa, moje poštovanje je apsolutno. Složili smo se odmah i njemu se zaista dopalo šta sam uradio sa 'Sleepwalkers', pa me je pitao da režiram i 'The Stand'. Postali smo bliski prijatelji na tom setu i tako je ostalo do danas", rekao je Geris.

Neki od najpoznatijih naslova, koje je Geris potpisao zahvaljujući saradnji sa Kingom, pored navedenih ostvarenja, su i film "Riding the Bullet", odnosno, TV adaptacija "Isijavanja" iz 1997. godine.

Razgovor sa Mikom Gerisom vodio je Mladen Milosavljević, član organizacionog tima ovogodišnjeg Festivala srpskog filma fantastike, a prevod sa engleskog uradila je Nevena Ristić. Intervju u celosti možete pročitati na sajtu Helly Cherry.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Počinje 9. Festival srpskog filma fantastike

Izvor: B92, 15.Okt.2014, 09:56

Deveti Festival srpskog filma fantastike biće zvanično otvoren večeras u Domu omladine Beograda performansom grupe Vilindar...Kao prvi u glavnom programu prikazuju se dugometražni film Luke Bursaća "Tmina" i "Mamula" Milana Todorovića...Posetioci će moći da pogledaju i izložbe ilustracija Boba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.