Saveti za pisanje u novoj zbirci priča Stivena Kinga

Izvor: Art-anima.com, 23.Mar.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za pisanje u novoj zbirci priča Stivena Kinga

Stiven King je odlučio da prvi put nakon 2000. godine, kada se pojavila njegova knjiga "O pisanju", pruži značajan uvid u svoj stvaralački proces. Ovoga puta, to će učiniti kroz novu zbirku kratkih priča "The Bazaar of Bad Dreams".

Kolekcija donosi dvadeset proznih ostvarenja, što novih, što ranije publikovanih u raznim časopisima. Posebna novina je autorov uvod u svaku od zastupljenih priča, u kome će dati autobiografske komentare o tome kada, zašto i kako je došao na ideju >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << da ih napiše, kao i poreklo i motivaciju svake priče.

Njegov urednik u izdavačkoj kući "Hodder & Stoughton", Filipa Prajd, predviđa da će ovaj dodatak "obradovati sve Kingove čitaoce uključujući i one koji vole njegov doživljaj spisateljskog zanata".

Među pričama koje će se naći u zbirci su dela: "Bad Little Kid", "Ur" (revidirana verzija), "Drunken Fireworks", "A Death".

Zbirka bi trebalo da bude objavljena na engleskom jeziku 03. novembra 2015.
 

 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.