Saučešće Tasovca porodici Bore Todorovića: Po legendi veliki glumci nas napuštaju leti

Izvor: Blic, 07.Jul.2014, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće Tasovca porodici Bore Todorovića: Po legendi veliki glumci nas napuštaju leti

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenio je danas da je Bora Todorović jedan od najznačajnijih glumaca koji je svojim ulogama ispisao najblistavije stranice istorije srpskog pozorišta i filma. Ivan Tasovac

U telegramu saučešća porodici glumca, Tasovac je naveo da je Bora Todorović bio ne samo jedan od najvećih glumaca naše epohe, već i jedan od najvoljenijih.

- Po jednoj legendi veliki glumci nas napuštaju leti, kada je pozorišna sezona završena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada znaju da je misija za tu godinu zaokružena, ostavljajući nas da se sećamo njihovih brojnih uloga kojima su obogatili živote svih nas - naveo je Tasovac u telegramu.

Glumac Bora Todorović preminuo je danas u 84. godini. Bio je angažovan u Hrvatskom narodnom kazalištu i Ateljeu 212, a glumio je i na filmu i u televizijskim serijama.

Todorović će ostati upamćen po ulogama u filmovima “Maratonci trče počasni krug”, “Profesionalac” za koju je nagrađen glavnom nagradom Filmskog festivala u Kanu, “Nacionalna klasa” i “Balkan ekspres”, TV serijalu “Vruć vetar”.

Ostvario je nezaboravne uloge u predstavama “Arsenik i stare čipke”, “Sprovod” , “Razvojni put Bore Šnajdera”, “Kape dole”, “Druga vrata levo”, “Mrak i šuma gusta”, “Pseće srce”, “Mrešćenje šarana” i brojnim drugim.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odlazak jednog od najvoljenijih glumaca

Izvor: Danas, 07.Jul.2014

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac juče je u svoje lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanje uputio telegram saučešća porodici Bore Todorovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.