Izvor: Arte, 22.Mar.2021, 11:26

Sahrana Ere Milivojević ipak u Aleji zaslužnih građana

Apel Udruženja likovnih umetnika Srbije da umetnik Era Milivojević bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana uvažio je gradonačelnik Zoran Radojičić i obavestio predsednika UO ULUS-a Vojislava Klačara da će u ponedeljak Grad Beograd i zvanično doneti ovu odluku.

Porodica Ere Milivojevića je prihvatila predlog gradonačelnika.

Sa velikim odobravanjem dočekujemo ovu odluku, jer će ovaj značajni umetnik dobiti zasluženo mesto među velikanima koji su zadužili >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << našu kulturu i umetnost. Era Milivojević, kao nekonvencionalna i slobodna stvaralačka ličnost, nikada nije mario za počasti, tako da će njegovo mesto u Aleji zaslužnih građana verovatno više značiti nama kao zajednici nego što bi značilo njemu samom. Ipak, kako je to rekao njegov prijatelj, jednom davno Era je u nekom razgovoru primetio da i on ispunjava sve formalne uslove za Aleju. Dragi Ero, i ovu smo ti ideju ukrali!

Datum i vreme sahrane biće blagovremeno objavljeni.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.