SVITANjE NA UŠĆU SA MARINOM ABRAMOVIĆ: Svetska zvezda predstavila izložbu Čistač sa prvim zracima zubatog sunca (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Sep.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVITANjE NA UŠĆU SA MARINOM ABRAMOVIĆ: Svetska zvezda predstavila izložbu "Čistač" sa prvim zracima zubatog sunca (FOTO+VIDEO)

Sevali su blicevi, i budili još pospane novinarske ekipe kojih je bilo nezapamćeno za naše prostore na jednom likovnom događaju, i to ne samo iz Srbije već iz regiona (Hrvatska, Bugarska, Crna Gora) ali i iz sveta DOŠLA sam u Beograd otvorena srca. I veoma emocionalno uzbuđena. Došla sam na svoje tlo a Muzej savremene umetnosti mi se otvorio. Ovih dana, otkako sam došla, samo jedem domaću hranu, od gurmanske pljeskavice do teletine pod sačom. Shvatila sam i koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mi nedostaje naš crni humor, jer kroz humor uspostavljam viziju sveta. Ovo je jutros u svitanje, nekoliko minuta posle 06:23 kada je bila zakazana konferenicija za štampu, na Međunarodni dan čišćenja, između ostalog rekla svetska zvezda savremene umetnosti Marina Abramović, predstavljajući svoju retrospektivnu izložbu "Čistač" u MSU. Sevali su blicevi, i budili još pospane novinarske ekipe kojih je bilo nezapamćeno za naše prostore na jednom likovnom događaju, i to ne samo iz Srbije već iz regiona (Hrvatska, Bugarska, Crna Gora) ali i iz sveta. PROČITAJTE I: Jutro sa Marinom: Otvaranje retrospektive "Čistač" u MSU Raspoložena, pozitivna i dirnuta Marina je govorila otvoreno o svemu o čemu je pitana, od estetskih principa svojih performansa preko sećanja na detinjstvo, nesporazumima sa Crnom Gorom, ali i svom tamošnjem poreklu na koje je ponosna....Predstavila je i svog sadašnjeg partnera Toda, i otkrila da zna da sprema sarmu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.