SAD: Tragedija odgodila premijere

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Tragedija odgodila premijere

Epizode američkih komičnih serija “Family Guy” i “American Dad” nisu emitovane u nedelju, zbog tragedije u Konektikatu. Slično je i sa premijerama većine filmova zakazanim za prethodni vikend.

Televizija Fox umesto premijernih epizoda, prikazala je reprize ranijih emisija, kako bi izbegla emitovanje bilo kakvog potencijalno kontroverznog sadržaja.

Reč je o tome da se u novoj epizodi serije “Family Guy”pominje Hristovo rođenje, a u “American Dad” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << đavo kažnjava nevaljalu decu na Božić.

Za to vreme, režiser Kventin Tarantino brani nasilje u filmovima.

Njegov poslednji film, vestern "Django Unchained", ima veliki broj nasilnih scena, ali režiser smatra da ne snosi odgovornost za stvarno nasilje u društvu.

Pucnjava u Konektikatu koja je odnela 27 života odgodila je i njujoršku i pitsburšku premijeru novog akcionog filma Toma Kruza “Jack Reacher”, kao i komediju Bilija Kristala “Parental Guidance”.

Paramount Pictures saopštio je da je odluku doneo zbog “poštovanja prema porodicama žrtava čiji su životi tako surovo uzeti”. Naime, film “Jack Reacher” počinje hicima iz snajpera i ubistvom nekolicine ljudi.

U školi Sendi Huk Adam Lanza (20) ubio je 20 đaka i šest odraslih osoba. Prethodno je ubio svoju majku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.