SAD NEMA DILEME: Gospodar prstenova postaje SERIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2017, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD NEMA DILEME: "Gospodar prstenova" postaje SERIJA

Jedva čekamo.

Kompanija Amazon kupila je prava za snimanje serije "Gospodar prstenova" koja će se emitovati na njihovom striming servisu "Prajm video".

Prema saopštenju kompanije, serija će se baviti pričom koja prethodi "Družini Prstena", prvom delu slavne trilogije Dž. R. R. Tolkina.

Vorner je navodno o tome pregovarao i s Netfliksom i HBO-om, ali su prava na kraju pripala Amazonu.

U pregovore je lično bio uključen i direktor Amazona Def >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bezos.

Trilogija "Gospodar prstenova" DŽ. R. R. Tolkina najpopularnije je i verovatno najznačajnije književno delo epske fantastike.

Početkom 2000. novozelandski reditelj Piter Džekson adaptirao ih je u filmove koji su postigli ogroman uspeh i kod publike i kod kritike, a uspeh je krunisan trijumfom trećeg dela - "Povratak kralja" - na dodeli Oskara 2003, kada je osvojio nagrade u svih 11 kategorija u kojima je bio nominovan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.