Ruski film Levijatan dobio Zlatni globus

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski film "Levijatan" dobio "Zlatni globus"

12.01.2015. -

Film ruskog režisera Andreja Zvjaginceva "Levijatan" dobio je nagradu "Zlatni globus" u nominaciji za "Najbolji film na stranom jeziku". U ruskim bioskopima film će se pojaviti 5. februara 2015. godine.

Za pobedu u navedenoj nominaciji borili su se film "Ida" poljskog režisera Pavla Pavlikovskog, film "Mandarine" gruzijskog režisera Zaze Urušadzea koji je predstavljao Estoniju, izraelski film "Get: Proces Vivijan Amsalem Ronita i Šlomi Elkabec" i rad švedskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << režisera Rubena Estlunda "Viša sila", agencija saopštava TASS.

Ruski film je ranije dobio i druge značajne nagrade: pobedio je u nominaciji "Za najbolji scenario" na 67. Kanskom međunarodnom filmskom festivalu i u nominaciji "Najbolji strani film" na 32. međunarodnom Minhenskom filmskom festivalu.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.