Rukopis o Titu i Srbima nad kojim je umro Dobrica Ćosić: Deca po nacionalnosti nisu ono što su im očevi i majke

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 19:00

Rukopis o Titu i Srbima nad kojim je umro Dobrica Ćosić: Deca po nacionalnosti nisu ono što su im očevi i majke

Jedinstveno delo koje poslednji sud i istina.
Prvi put sam video Tita u avgustu 1944. godine, kada su Englezi u partizansku Suvu Reku sa oružjem bacali i vreću sa Titovim fotografijama. Bio sam na planini Radan u društvu sa Radošem Novakovićem, filmskim režiserom, Bogdanom Pešićem, urednikom "Politike", i piscem Miloradom Panićem Surepom. Surep je rekao: "Tito izgleda onako kako sam i zamišljao da treba da izgleda naš vrhovni komandant. Lep je čovek i strog." Radoš i Bogdan su se saglasili - ovako "Knjigu o Titu" počinje Dobrica Ćosić.
Čuveni srpski i jugoslovenski pisac nad ovim rukopisom 18. maja 2014. godine je preminuo. To je Ćosićevo poslednje delo na koje se čekalo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.