Romeo i Julija u Prištini i Beogradu početkom 2015.

Izvor: Beta, 12.Apr.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romeo i Julija u Prištini i Beogradu početkom 2015.

BEOGRAD, 12. aprila 2014. (Beta) - Srpsko-albanska pozorišna predstava "Romeo i Julija" po tekstu Viljema Šekspira trebalo bi da bude premijerno izvedena u Prištini i Beogradu krajem godine ili početkom 2015, najavio je u subotu glumac i reditelj Miki Manojlović.

Manojlović je na konferenciji za novinare rekao da je na audiciji u Prištini učestvovao 71 glumac i glumica iz Prištine, Peći, severnnog i južnog dela Kosovske Mitrovice i drugih gradova, a da je za predstavu u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << će biti 22 uloge za sada izabrano osmoro glumaca.

Prema njegovim rečima, sve pripreme trebalo bi da budu završene do juna, da bi 10. septembra počele probe komada koji će biti igran istovremeno na srpskom i albanskom jeziku, kao i na engleskom, bez simultanog ili titlovanog prevoda.

Komad će biti izmešten iz epohe u sadašnje vreme, a radnja će se svakako odvijati u Veroni i neće biti nikakvog lokalnog prizvuka, rekao je Manojlović i dodao da su teme predstave mržnja, ljubav i jezik kao most, zid, prepreka i mogućnost komunikacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Romeo i Julija ujedinjuju Srbe i Albance

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2014

Srpsko-albanska pozorišna predstava "Romeo i Julija" po tekstu Viljema Šekspira trebalo bi da bude premijerno izvedena u Prištini i Beogradu krajem godine ili početkom 2015, najavio je danas glumac i reditelj Miki Manojlović. ..Miki Manojlović: Reditelj zajedničke srpsko-albanske predstave .. ..Manojlović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.