Roman koji oživljava istoriju „Kćerka renesanse“ u prodaji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 16:03

Roman koji oživljava istoriju „Kćerka renesanse“ u prodaji

Zadivljujuća priča o umetnosti, rivalstvu i ambiciji

Renesansna Firenca je inspirisala još jedno izuzetno delo učenosti i lepote, kaleidoskop prepun likova, umetnosti, patnje i otkrića. U svom debitantskom ostvarenju kanadska spisateljica Lisa Rošon okuplja poznate titane – Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Makijavelija.

Smeštena u razdoblje od pet legendarnih godina tokom kojih je Firenca prolazila kroz preporod vođen kreativnim genijima, roman Kćerka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << renesanse oslikava živopisan portret jednog vremena, otkrivajući ljudskost i borbu devojke koja čezne da pronađe jedinog preostalog člana porodice i postane umetnik, ali i njen uticaj na velikane umetnosti tog doba da ulože sve u lepotu, koja ima moć da menja i leči.

Firenca u XVI veku, grad koji blista od bogatstva i umetničkog nadahnuća, takođe je mesto burnih političkih intriga. Nakon što je ostala bez roditelja, mlada Beatriče mora se odvažiti da uđe u grad kako bi prodavala maslinovo ulje svoje porodice i na taj način zaradila za život, ali i da bi po gradskim ulicama i skloništima tragala za nestalom majkom.

Nakon što bosa stigne do gradskih zidina, uspeva da dobije dozvolu da prođe kroz kapije grada da bi prodavala ulje umetnicima – Mikelanđelu, Leonardu da Vinčiju, Botičeliju – koji nastoje da Firentinskoj republici donesu slavu i ugled.

Usamljena ali prkosna, Beatriče traga za majkom, ali i u tajnosti crta po kamenim zidinama Firence da bi izrazila svoj bol. Pronalazi prijatelja u nadmenom Mikelanđelu, koji u tom trenutku pokušava da izradi skulpturu Davida, a zbližava se i sa suprugom trgovca tkaninama, čiji je portret naslikao već ostareli Leonardo da Vinči.

„Veličanstveno... Besprekorno istraženo, prepuno živopisnih detalja i životne mudrosti.“ – Toronto star

„Proza koja dolikuje gracioznosti i lepoti renesanse XVI veka.“ – Keti Mari Bjukenan, bestseler autorka Njujork tajmsa

Bestseler Kćerka renesanse dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Dva najbrža čitaoca koja se jave na mejl [email protected] dobiće po jedan primerak knjige.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.