Rokerski sving

Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokerski sving

Retku priliku da na istom koncertu vidite najpoznatije rok muzičare i veliki džez orkestar imaćete u subotu 16. februara (20) u Centru „Sava", kada će zajedno nastupiti „Big bend" RTS-a, Rambo Amadeus, Dado Topić i Vlatko Stefanovski. Organizatori kažu da je koncert zamišljen po ugledu na album „Rock Swings" Pola Enke iz 2005. godine.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Galeriji „New Moment" najavljeno je da će na muzičkom spektaklu „Big >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bend i zvuci gitare" trojica autora izvoditi svoje kompozicije u džez aranžmanima, čiji su autori Ivan Ilić, Ivan Aleksijević, Goran Potić i Tihomir Jakšić. Dado Topić će izvesti numere „Zvezdana prašina", „Rok mama" i „Kad tata sređuje stvari", Vlatko Stefanovski će odsvirati „Zajdi, zajdi", „Kao kakao", „Gypsy Soul" i „Blues", dok će Rambo (koji od sve trojice ima i najviše džez iskustva) predstaviti kompozicije „Ko to kaže, ko to laže da je svemir mali", „Zdravo damo, lijepa damo", „Čobane, vrati se" i „Ća je bilo, toga više ni". Rambo Amadeus kaže je još kao klinac umesto „Bijelog dugmeta" slušao džez, ali i grupu „Time", zbog čega predstojeći koncert za njega predstavlja dvostruku čast. Dado Topić je rekao da nastupanje sa „Big bendom" predstavlja najveću moguću čast, jer je jedan big bend za njega „vrh muzičarske piramide". Ovaj koncert će biti održan u okviru proslavljanja 60 godina postojanja „Big benda" RTS-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.