Rimejk serije Ja, Klaudije

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimejk serije "Ja, Klaudije"

Kultna britanska miniserija ''Ja, Klaudije" doživeće rimejk u produkciji kablovske televizije HBO i BBC.

Rađena po istoimenom romanu Roberta Grevsa, serija prati život istoimenog rimskog cara. Verzija iz 1976. godine bila je jedna od najuspešnijih BiBiSijevih serija svih vremena.

Holivud je godinama tražio prava na roman. Producent Skot Rudin pokušao je da snimi film po romanu sa Leonardom di Kaprijom ali je projekat propao.

U originalnoj verziji Derek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džekobi glumio je Klaudija, a pored njega su glumili i Sian Filips, Džon Hurt i Patrik Stjuart.

Nova serija biće bazirana na dve knjige koje je Grevs napisao o Klaudiju i imaće malo drugačiju priču od verzije iz 1976. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.