Ridli Skot se dvoumio između dva glumca za Napoleona: Evo zašto je odabrao Hoakina Feniksa

Izvor: B92, 08.Okt.2023, 18:40

Ridli Skot se dvoumio između dva glumca za Napoleona: Evo zašto je odabrao Hoakina Feniksa

Ridli Skot, reditelj hitova kao što su "Gladijator" i "Blade Runner", otkrio je tokom intervjua za Deadline zašto je izabrao Hoakina Feniksa da igra Napoleona u njegovoj nadolazećoj istorijskoj drami.

Skot je ranije radio sa Feniksom u "Gladijatoru", gde je glumac igrao glavnog negativca, ali film koji ga je naterao da odabere Feniksa bio je "Džoker" iz 2019.

"Oduševio me njegov kontroverzni film "Džoker". Nije mi se svidelo kako film promoviše nasilje, ali Hoakin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio izvanredan. Mislio sam da će biti odličan dodatak Napoleonu, ne samo kreativno već i komercijalno. Imao sam samo dva glumca na umu za ovu ulogu. Neću reći koje", rekao je Skot.

Scenario za "Napoleona" napisao je Dejvid Skarpa, koji je sa Skotom već radio na filmu "Sav novac sveta". "Napoleon" prati uspon i pad francuskog generala i cara kroz prizmu njegove strastvene veze sa caricom Žozefinom, koju u filmu igra Vanesa Kirbi.

Skot je otkrio da je odlučio da snimi film o Napoleonu jer voli Francusku u kojoj je letovao kao tinejdžer.

"Uvek sam voleo francuski način života. Nikada nisam zaboravio letovanje u Francuskoj. Toliko volim Pariz da tamo imam kancelariju. Moj prvi film "Duel za istrebljenje" je bio o Napoleonu, samo se Napoleon nije pojavio u njemu", rekao je on. je reditelj.

Napoleon dolazi u bioskope 22. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ridli Skot otkrio zašto je izabrao Hoakina Finiksa za ulogu Napoleona

Izvor: Danas, 08.Okt.2023

Ridli Skot, reditelj filmskih hitova poput "Gladijatora" i "Osmog putnika", tokom intervjua za Dedlajn otkrio je zašto je izabrao Hoakina Finiksa za ulogu Napoleona u predstojećem biografskom filmu o francuskom državniku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.