Izvor: Blic, 22.Okt.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Richmond Fontaine u okviru oproštajne turneje nastupa u Beogradu

Četvoročlani sastav iz Portlanda Richmond Fontaine na svojoj oproštajnoj turneji nastupiće u beogradskom Elektropioniru u sredu, 2. novembra od 21 čas.

Richmond Fontaine je došao do kraja svog neverovatnog puta posle 22 godine postojanja. U tu čast objavio je početkom proleća 2016. svoj poslednji, jedanaesti, studijski album "You Can't Go Back if There's Nothing To Go Back To" (Fluff & Gravy Records/Decor). Album je dobio brojne pohvale, a prestižni engleski muzički magazin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ankat mu je dao ocenu 9/10.

Richmond Fontaine predvodi jedan od najtalentovanijih pesnika i pisaca Amerike Vili Vlautin, koji je do danas objavio četiri romana, a po njegovom književnom debiju "The Motel Life" snimljen je film u kojem su glavne uloge imali Emili Hirš, Stiven Dorf i Dakota Fening.

Muzika koju Richmond Fontaine sviraju je mešavina The Rolling Stonesa, Greatful Dead, Neila Younga, Boba Dylana, ali sa potpuno drugačijim senzibilitetom i stihovima koji iz ponekad običnih priča iz života stvaraju pop hitove ili kantri soul valcere. Beskrajni putevi, pustinja, jeftine motelske sobe i usamljeni ljudi koji u njima odsedaju su krajolik i protagonisti pesama Richmonda Fontainea.

Vlautin, koji je pevač, gitarista, tekstopisac i romanopisac, odrastao je uz muziku Husker Du, The Replacements, The Blasters, čiju je energiju i pankerski stav znalački spojio sa svojim urođenim talentom za melodiju i na sve to dodao iskrene "karverovske" priče o životu američkog severozapada.

Ulaznice za koncert su u prodaji po ceni od 1200 dinara, a na dan koncerta 1500 dinara. Prodajna mesta Šikarica (Skadarska 22) i Zaokret (Cetinjska 15).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.