Riblja čorba za jubilej pred punom Arenom

Izvor: S media, 21.Okt.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Riblja čorba" za jubilej pred punom Arenom

Deset dana pred koncert "Riblje čorbe" u Beogradskoj areni, kojim će naša poznata rok grupa obeležiti 30 godina rada, prodato je 10.000 ulaznica, a organizator, direktor "Muzičke radionice", Gane Pecikoza očekuje da će i preostalih 8.000 biti rasporodato do samog nastupa.

"Arena će sigurno biti puna kao i 2007. godine, a na repertoaru će biti pesme koje su na zvaničnom sajtu 'Riblje čorbe' izabrali njihovi fanovi", izjavio je Pecikoza Tanjugu.

Tri decenije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na rok sceni obeležili su 21 studijski album, šest koncertnih albuma, 11 kompilacija, više od 1.100 održanih koncerata širom sveta.

Prvi beogradski koncert održali su u Domu omladine 28. februara 1979, a 1. septembra na Tašmajdanu su promovisali svoj debi album "Kost u grlu".

Mada datum početka karijere vezuju za objavljivanje prvog albuma, slobodne se može reći da je sve počelo godinu dana ranije i to u restoranu "Šumatovac" kada je Bora Djordjević sa prijateljima Mišom Aleksićem, Rajkom Kojićem i Miroslavom Milatovićem-Vickom odlučio da oformi novi bend prepoznatljiv po tvrdom zvuku.

Prvi koncert održali su u vojvodjanskom mestu Elemir 3. septembra te 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu , da bi 22. decembra objavili prvi singl sa pesmama "Lutka sa naslovne strane" i "On i njegov BMW", koji je odmah postigao veliku popularnost. Ubrzo im se pridružio i mladi 19-godišnji gitarista Momčilo Bajagić Bajaga.

Sastav benda se za protekle tri decenije osam puta menjao. Pored sadašnjih članova - Bore, Miše, Vicka, Vidoja Božinovića-Džindžera i Nikole Zorića-Nidže, svoj pečat su ostavili i Bajaga, Vladimir Golubović-Vlajko, Nikola Čutrurilo-Čutura, Zoran Ilić-Ilke i Vladimir Barjaktarević-Vlada.

Borino interesovanje za probleme svakodnevnice i slobodni, "neuvijeni" govor u startu su izazvali pozornost javnosti, zbog čega "Riblja čorba" postaje jedan od najkontraverznijih sastava sa ovih prostora, prepoznatljiv pre svage po angažovanim tekstovima pesama, sa socijalnom i političkom konotacijom, kakva je i antologijska "Pogledaj dom svoj andjele".

Spremajući se za koncert kojim će obeležiti jubilej kojim malo ko na našoj muzičkoj sceni može da se pohvali "Riblja čorba" nije zapostavila ni uobičajenu koncertnu aktivnost pa tako sutra nastupa u Banjaluci.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po ceni od 1.000, 1.200, 1.400 i 1.600 dinara na prodajnim mestima Eventima, Bilet servisa i blagajni "Arene".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.