Revolucija do istog

Izvor: Danas, 22.Jan.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija do istog

Premijera predstave „Život je san“, po stihovima Pedra Kalderona de la Barke, zakazana je za večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Filozofska alegorija nastala još u 17. veku u Španiji i danas u jednakoj meri korespondira sa stvarnošću našeg vremena i geopolitičkih odrednica.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Život je san Unkovskog

Izvor: SEEcult.org, 23.Jan.2012, 02:51

Narodno pozorište u Beogradu premijerno izvodi 23. januara dramu "Život je san" Pedra Kalderona de la Barke, u režiji Slobodana Unkovskog iz Makedonije, kome je to druga predstava u tom teatru, nakon "Figarove ženidbe i razvoda" pre četiri godine.

Nastavak na SEEcult.org...

Kalderonov pozorišni klasik u NP-u

Izvor: B92, 23.Jan.2012

Premijera predstave "Život je san" španskog klasika Pedra Kalderona de la Barke, u režiji gosta iz Makedonije Slobodana Unkovskog, biće održana večeras, 23. januar na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu...Uloge igraju Predrag Ejdus, Nikola Rakočević, Boris Pingović, Boris Komnenić,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.