Reut Regev svira u Beogradu

Izvor: B92, 11.Okt.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reut Regev svira u Beogradu

Izrealsko-američka trombonistkinja Reut Regev nastupiće 31. oktobra u Domu omladine Beograd u okviru završne večeri „Beogradskog džez festivala".

Vojislav Pantić, umetnički direktor „Beogradskog džez festivala", izjavio je da je Regev trenutno jedna od najzaposlenijih muzičarki na njujorškoj sceni i najbolja veza festivala sa onim što se dešava na sceni u Njujorku.

Regev, koja je rođena u Izraelu, počela je da svira klavir već sa pet godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a trombon sa trinaest. Na svojim nastupima spaja latino, klezmer, rok, bluz, savremenu klasični i improvizovanu muziku. Od jeseni 2009. godine Regev je na evropskoj turneji, u okviru koje je nastupala i na Gttingen Jazz festivalu kao i na džez festivalu u Berlinu. Tokom karijere scenu je delila i sa muzičarima kao što su Mike Stern i Randy Brecker.

U okviru „Beogradskog džez festivala" Regev će nastupiti sa svojim bendom „R Time", pre američkog džezera Jasona Morana i Šveđanina Magnusa Lindgrena.

„Beogradski džez festival" održaće se po 26. put od 28. do 31. oktobra u nekoliko koncertnih prostora u Beogradu. Glavna zvezda festivala je američki džezer Wayne Shorter koji će nastupiti prve večeri festivala u Sava centru. Kompleti karata po ceni od 3 700 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograd, a pojedinačne karte koje koštaju od 600 do 1 800 dinara mogu se nabaviti i na blagajnama Sava centra, Doma sindikata i Kolarčeve zadužbine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Reut Regev na 26. BJF-u

Izvor: SEEcult.org, 12.Okt.2010, 00:07

Izraelska trombonistkinja Reut Regev, novo otkriće na njujorškoj avangardnoj džez sceni, najavljena je među učesnicima 26. Beogradskog džez festivala (BJF), čija je najveća zvezda američki saksofonista Vejn Šorter (Wayne Shorter), koji će nastupiti na otvaranju 28. oktobra u Sava centru.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.