Reut Regev novo ime na Beogradskom džez festivalu

Izvor: Blic, 14.Okt.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reut Regev novo ime na Beogradskom džez festivalu

Umetnički direktor Beogradskog džez festivala Vojislav Pantić najavio je još jednu džez muzičarku koja je u međuvremenu potvrdila svoje učešće na festivalu - Reut Regev, najnoviju zvezdu sa njujorške avangardne džez scene. Reut Regev

Ova trombonistkinja poreklom iz Izraela pojavila se pre nekoliko godina, ali je tek njen nedavno objavljeni debi album "This Is R Time” skrenuo paznju na njen raskošan talenat, zbog koga se ova umetnica s pravom smatra jednim od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najvećih talenata na svetskoj jazz sceni. Beogradski džez festival će ove godine imati i bogatu koncertnu ponudu ponoćnog programa, a domaća džez scena biće predstavljena u vidu nastupa bendova Pannonia Project (28.10. Dom omladine u 23h) i Zerkman Big Beng (29.10. Dom omladine u 23h).

Najveća zvezda festivala biće jedan od najvećih džez kompozitora svih vremena, legendarni saksofoniste Vejn Šorter, sa njegovim.

Osim toga, najpoznatiji domaći muzičar biće Kornelije Kovač, koji je konačno pozvan da predstavi svoje džez fascinacije u pravom svetlu.

Sviraće i ikona džez kontrabasa Čarli Hejden, sa svojim najuspešnijim sastavom u karijeri "Quartet West".

Organizatori naročito skreću pažnju na heroja savremenog klavirskog džeza Džejsona Morana i njegov trio

Tu su i najbolji evropski umetnici, kao što su trubač Enriko Rava (najbolji džez umetnik u Evropi 2009 po mišljenju kritike), "Orchestre National De Jazz" (najbolji džez album u Francuskoj), kao i čitav niz fantastičnih novih talenata.

Organizatori smatraju da će klupska džez ponuda u ponoćnom programu oduševiti mladu publiku – od najbolje nove engleske soul-džez dive Elis Rasel, preko brazilskih fank legendi "Azymuth", do vizonarskog ukrštanja džeza i dens bitova proslavljenog holandskog sastava "Kraak And Smaak".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovde nema sluha za avangardu

Izvor: Politika, 15.Okt.2010, 10:28

Želja nam je da što više sviramo u inostranstvu, kaže lider „Zerkman big benga”, koji će nastupiti na Beogradskom džez festivalu ..Nekadašnji član sastava „Disciplina kičme”, „Bukvar bukvar” i „Kanda, Kodža i Nebojša” Zoran Erkman upustio se u novu muičku avanturu oformivši...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.