Retrospektiva Radionice Đ. Lobačev

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retrospektiva Radionice Đ. Lobačev

Otvorena radionica i Škola stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev” proslavlja ove godine dva jubileja - 20-godišnjicu postojanja i deceniju rada u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Na tradicionalnoj, sedmoj godišnjoj izložbi, koja će biti otvorena 26. januara, radionica predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora koji su prošli kroz njenu edukaciju, kao i radove polaznika iz 2011.

Otvorenu radionicu u SKC-u posećuju mladi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već oformljeni strip autori koji su ponikli u Školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.

Kroz taj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama.

Broj učesnika nije ograničen, jer je radionica otvorena za pristup svih zainteresovanih.

Otvorena radionica broji više od 20 stalnih članova, a na sedmoj godišnjoj izložbi napravljen je izbor njihovih najuspelijih radova.

Jubileji Škole stripa i radionice "Đorđe Lobačev”, čiji je osnivač i moderator eminentni pedagog i strip autor Vladimir Vesović, biće akcentovani i na desetom, jubilarnom međunarodnom Salonu stripa u SKC-u.

Izložba će biti otvorena u Srećnoj galeriji do 14. februara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.