Repertoar dramskog programa za maj na RNS1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repertoar dramskog programa za maj na RNS1

U četvrtak 2. maja od 23 časa biće emitovana, u znak sećanja na nedavno preminulu književnicu Grozdanu Olujić, radio drama "Divlje seme" koja je urađena prema njenom romanu. 

To je priča o devojci, ratnom siročetu, u čijem sećanju nije sačuvano ništa. Ona traga za svojim identitetom.

Drugi četvrtak u maju rezervisan je za dokumentarnu radio dramu Miloša Jevtića „Veljko Petrović", a emisija je posvećena životu i delu ovog jugoslovenskog književnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Veljko Petrović je jedna vrlo kompleksna priroda i sve više se ističe da je to u našoj kulturnoj i književnoj sadašnjici ličnost vrlo neobična i nedovoljno dobro viđena.

Naredne radio drame koje će biti emitovane u toku ovog meseca su „Rečnik stranih reči i izraza" Anđelka Erdeljanina, „Prašina vremena" Olivera Jankovića, a repertoar zatvara pripovetka „Sprovod u Terezijenburgu" Miroslava Krleže. Reč „sprovod" ne odnosi se samo na sahranu glavnog junaka, već i na kraj jednog sveta – Austrougarske monarhije.

Nedeljno prepodne najmlađim slušaocima ulepšaće radio igre „Leptirov dan" Dušana Kopčalića, „Dva detektiva" Gavre Đakovića, „Cvrkutava priča" Miše Martinova i „Pošla koka na pazar" Marije Ardeljan. Nakon radio igara, koje su na Prvom programu radija u ustaljenom dečjem terminu od 10.05, biće premijerno emitovane i nove epizode „Dramskog intermeca: Iz pera Dušana Đurđeva", priče iz zbirke o Babama i žabama u kojoj su sabrane minijature donekle nalik basnama kakve je nekada pisao Ezop.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.