Redovi za Mehtu

Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2010, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovi za Mehtu

BEOGRAD - Još u toku jučeranjeg prepodneva prodate su sve karte u kategorijama od 1.000 i 2.000 dinara za gala benefit koncert Zubina Mehte sa Beogradskom filharmonijom zakazane za 21. februar u 20 sati na Kolarcu.

Preostale karte, po ceni od 3.000 i 6.000, mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Na blagajnama Kolarčeve zadužbine i Beogradske filharmonije od juče u 10 sati počela je prodaja karata za pomenuti spektakl.

Beogradska filharmonija i Zubin >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Mehta će 21. februara u Kolarčevoj zadužbini na dva koncerta u, 11 i 20 časova, predstaviti beogradskoj publici svoja tumačenja Bramsove Prve i Četvrte simfonije.

Pretplatnici Filharmonije imaće privilegiju da prvi slušaju Zubina Mehtu i Beogradsku filharmoniju na koncertu 21. februara u 11 časova. Pretplatnici će uz svoju pretplatničku karticu za ovogodišnju sezonu i lični dokument moći da ostvare svoje ekskluzivno pravo da po povlašćenim cenama od 300, 400 i 500 dinara kupe karte za prepodnevni koncert na blagajni Beogradske filharmonije.

Jedan od najvećih muzičkih autoriteta današnjice Zubin Mehta odrekao se honorara za koncerte, kao i autorskih honorara za svoju autobiografiju „Partitura mog života" na srpskom jeziku, u korist Fondacije Beogradske filharmonije, a knjiga će prvi u Srbiji moći da se kupi na konceratima 21. februara.

Iz poštovanja prema ovom velikodušnom gestu Zubina Mehte i zbog uvažavanja publike Beogradske filharmonije, za koncerte nisu predviđene nikakve protokolarne karte.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.