Reditelj Ratova zvezda imao je neobičan zahtev za Lijama Nisona i Juana Mekgregora VIDEO

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 08:05

Reditelj "Ratova zvezda" imao je neobičan zahtev za Lijama Nisona i Juana Mekgregora VIDEO

Ako stese ikada pretvarali da se borite sa svojim prijateljima svetlosnim mačevima, onda znate koliko je važno ispuštati zvukove dok to radite.

Gotovo je besmisleno zamahnuti futurističkim sečivom, a da ne vičete "brrrrr…schhhhh…crrrrrr“ dok se mačevi sudaraju jedan o drugi.

Ispostavilo se da su Lijam Nison i Evan McGregor takođe radili dok su snimali "Star Wars: Episode 1 - A Phantom Menace".

Tokom svojih bitaka svetlosnim mačevima dodali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sopstvene zvučne efekte, što je zasmetalo režiseru Džordžu Lukasu, koji je smatrao da njihova buka kvari scene.

Nison se prisetio u podkastu Konanu O'Brajanu treba prijatelj:

"Prvi put kada smo morali da koristimo svetlosne mačeve, oboje smo automatski počeli da pravimo buku. Džordž nas je zamolio da prestanemo i rekao nam da to možemo da dodamo kasnije.“

Zbog toga su glumci morali da drže jezik za zubima tokom ostatka scena borbe kako bi bili sigurni da nisu zabrljali dobar snimak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.