Izvor: Danas, 26.Maj.2023, 18:09

Recept za najpopularnije jelo u Škotskoj: Mleveno meso i pire kao dobitna kombinacija

  Danas vam predstavljamo mince and tatties, tradicionalno škotsko jelo, koje se sreće i na Jamajci, gde je stiglo početkom 19. veka. Zanimljivo je da se na ostrvu Mal održava godišnje takmičenje u pripremi ovog ručka. Tajna je u mlevenoj junetini i pire krompiru, a varijacije su, kao i kod svih "starih" jela, nebrojene. Bez obzira na različite razmere u receptima, glavnim sastojcima se uglavnom dodaju luk, šargarepa ili drugo korenasto povrće i bujon.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.