Razumihin šou na sceni Raša Plaović (FOTO)

Izvor: BKTV News, 27.Jan.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razumihin šou" na sceni "Raša Plaović" (FOTO)

Predstava "Razumihin šou", u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Pozorišne trupe "Duplo dno", imala je beogradsku premijeru 26. januara na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Komad je direktno inspirisan romanom "Zločin i kazna" F. M. Dostojevskog. Božidar Knežević, dobitnik Sterijine nagrade za originalni dramski tekst, i Ivan Cerović, koji je režirao "Razumihin šou" i igra Raskoljnikova u predstavi, svima poznatu priča o studentu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "zbog viših ciljeva" ubije dve babe, a onda se pokaje, smeštaju u 21. vek, pred televizijske kamere.

"Razumihin šou" se ne bavi samo "običnim" zločinom (i kaznom), nego i pitanjem "ko je veći zločinac i ko je strašniji glavoseča: sekira ili televizija" i kakva nam kazna sleduje, navedeno je na sajtu nacionalnog teatra.

Autori komada u pitanju "sekira ili televizija" nalaze ključni etički problem današnjice - pokušaj da se sama etika relativizuje, odnosno da se etička pitanja uopšte i ne postavljaju.

U podeli su Aleksandar Lazić, Zoran Ćosić, Ivan Cerović, Aleksandra Pejić, Maja Ilić i "Elusive" bend. Kostimograf je Snežana Janjić Horvat, a scenograf Miloš Vujanović.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.