Raznovrstan letnji muzički program u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raznovrstan letnji muzički program u Pančevu

Kulturni centar Pančeva, pripremio je raznovrstan letnji muzički program na otvorenom. Sviraće se džez, rokenrol i mnogi muzički žanrovi, a ulaz je za sve posetioce besplatan.

Letnji program počinje 3. avgusta na platou ispred Kulturnog centra nastupom vokalnog džez sastava "Ming" iz Beograda.

To su mladi studenti FMO-a, džez odseka solo pevanja pod mentorstvom Jelene Jovović, naše čuvene džez dive, i oni će izvesti program koji je sastavljen iz kompozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poznatih džez autora od Sare Von preko Ele Ficdžerald i mnogih drugih, ali biće i domaćih autora od Darka Kraljića i njegovih kompozicija. Biće i autorskih koncerata, znači koncerata autorske muzike. To je Petar Z, on je ove godine, ko je bio na Egzitu zajedno sa još nekim izviđačima otvorio Egzit sa kompozicijom Trajb.

Kulturni centar je osmislio i dva programska segmenta kao omaž pančevačkom i srpskom rokenrolu.

Ukupan broj programskih jedinica će biti 13, uključujući i Dane pančevačkog rokenrola, gde ćemo sa Udruženjem rok umetnika Pančeva organizovati i izložbu u Galeriji savremene umetnosti kao i neki presek rok scene na platou Kulturnog centra 29. i 30. avgusta. To su eksponati, rok eksponati koji podrazumevaju instrumente, zatim plakate, ulaznice sa značajnih koncerata i fotografije poznatih rok umetnika iz Srbije.

Osim toga, Pančevci će videti nastup KUD-a "Stanko Paunović" i njihovih gostiju iz Toronta Akademije srpske narodne igre "Miroslav Bata Marčetić". Biće izvedena dečja horska muzika kroz nastup domaćeg hora "Vokal kids". Nastupiće još izvođači latino ritmova, Tamburaški orkestar Pančeva i gošće iz Novog Sada, ženski tamburaški sastav "La banda". Ljubiteljima klasike predstaviće se mladi pančevački pijanista Matej Jovanović koji studira u Parizu. Svi programi odvijaće se na platou ispred Kulturnog centra, i besplatni su za posetioce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.