Razgovor o urbanoj fantastici u DOB-u

Izvor: Art-anima.com, 17.Feb.2014, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovor o urbanoj fantastici u DOB-u

Večerašnja tribina Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" biće posvećena urbanoj fantastici i književnosti za mlade. U maloj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda (19h) o datoj temi razgovaraće Jasmina Marković Karović (Urban Reads) i Žarko Milićević.

Biće reči o savremenoj književnosti za mlade i one koji se tako osećaju, šta su odlike ovih dela, motivi kojima se pisci i čitaoci vraćaju, dominaciji književnih serijala i želji publike za nastavcima.

Nešto detaljnije biće načinjen osvrt na aktuelne serijale "Divergentni" Veronike Rot (knjige "Divergentni", "Pobunjeni" i "Odani"), "Groznica" Karen Marie Moning (prva knjiga "Groznica tame") kao i trend distopijske omladinske književnosti.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.