Ratne fotografije Patrika Baza u Francuskom institutu

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratne fotografije Patrika Baza u Francuskom institutu

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Izložba ratnog fotoreportera Agencije Frans pres Patrika Baza otvorena je u Francuskom institutu u Beogradu, a predstavljeno je 29 fotografija snimljenih u Avganistanu, Somaliji, Iraku, Libiji, Izraelu i drugim zemljama tokom 32 godine njegovog rada.

Baz je agenciji Beta rekao da je beogradska izložba jedna od njegovih malobrojnih samostalnih izlagačkih predstavljanja kojih je za tri decenije rada bilo svega šest ili sedam.

Na izloženim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << fotografijama uglavnom su predstavljeni kontrasti koji ističu bizarnost ratnih sukoba, razaranja i stradanja, bez krvavih scena, a Baz je rekao da se na osnovu te izložbe ipak ne može proceniti njegov celokupan rad.

"Snimao sam i fotografije sa mnogo krvavih scena, ali nisam siguran da bi ljudi želeli da gledaju takve snimke. Takodje, imam i fotografije prijatnije za gledanje, jer ja nisam samo novinar, nego i fotograf", rekao je Baz.

Baz, koji je i urednik foto redakcije agencije Frans Pres za Bliski istok, rekao je da ta medijska kuća nastoji da ratna zbivanja i stradanja prikazuje u granicama razumnog, ali da na kraju ono što je objavljeno prvenstveno zavisi od izbora urednika u novinama koje su korisnici tog servisa.

Izložba fotografija Patrika Baza biće otvorena u Francuskom institutu u Beogradu do 14. juna.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.