Rat i Mir odnela pet nagrada na Vršačkoj pozorišnoj jeseni (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2022, 13:22

"Rat i Mir" odnela pet nagrada na Vršačkoj pozorišnoj jeseni (AUDIO)

29. Međunarodni festival klasike „Vršačka pozorišna jesen“ zvanično je završen u subotu. U selekciji je bilo pet predstava. Čak šest nagrada otišlo je u ruke Narodnom pozorištu u Beogradu, od toga je pet nagrada otišlo predstavi „Rat i Mir“ u režiji Borisa Lješevića.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda je jedinstveno i precizno preneo ideju reditelja da u ratom uznemirenom vremenu ispriča antiratnu priču i kao krunu odneo je i nagradu za najbolju predstavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po glasovima publike.

Nagradu za najbolju mušku ulogu poneo je Hadži Nenad Maričić za ulogu Pjera Bezuhova u predstavi „Rat i Mir“, a nagrada za najbolju mladu glumicu „Tomislav Pejčić“ pripala je Teodori Dragićević za ulogu Nataše Rostove u pomenutoj predstavi.

Sa nagrađenim glumcima, razgovarali li smo za Radio Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.