Raspisan konkurs za nagradu Dušan Vasiljev

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 11:09

Raspisan konkurs za nagradu "Dušan Vasiljev"

Grad Kikinda od danas raspisuje konkurs za nagradu ”Dušan Vasiljev” koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku, objavljenu tokom 2020. godine, saopštili su iz uprave tog grada.

U konkurenciji za to književno priznanje mogu se naći knjige proze i poezije objavljene u Srbiji, a nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa.

Izdavači i autori mogu poslati knjige i to po tri primerka za pojedinačni naslov, na sledeću adresu: Narodna biblioteka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ”Jovan Popović”, Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda.

Obavezna je i napomena na pošiljci “Za nagradu Dušan Vasiljev”, a književna dela za konkurs potrebno je poslati najkasnije do 8. februara 2021. godine.

Aktuelna dobitnica te nagrade je Maša Seničić, koja je priznanje dobila za zbirku pesama “Povremena poput vikend naselja”.

Nagrada najnovijeg konkursa biće dodeljena 27. marta 2021. godine, na dan smrti Dušana Vasiljeva, a to je ujedno i Dan Kikindske gimnazije koja nosi ime ovog velikog ekspresionističkog autora.

Dodatne informacije za sve zainteresovane mogu se naći putem emaila nagradadvasiljev@gmail.com .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.