Raspisan konkurs za književnu nagradu Đura Đukanov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 11:30

Raspisan konkurs za književnu nagradu "Đura Đukanov"

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi sedamnaesti put raspisala je nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“.

Nagrada se, po propozicijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka.

Rok za dostavljanje rukopisa je 30. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jun 2021. godine. Rukopise dostavljati isključivo u elektronskom formatu na sledeću adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Prema propozicijama konkursa, rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi.

Takođe, rukopisi koji ne sadrže sve neophodne podatke ili su poslati u neodgovarajućem formatu neće biti uvršteni u konkurenciju.

U žiriju za dodelu nagrade „Đura Đukanov“ nalaze se Ognjenka Lakićević, Uglješa Šajtinac i Mladen Vesković.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Đura Đukanov“ su: Branko Ćurčić iz Sombora (2005), Marica Puškaš iz Novog Sada (2006), Biljana Ćućko iz Batajnice (2007), Dragana Dukić iz Kikinde (2008), Ivica Milarić iz Novog Sada (2009), Dušan Vejnović iz Novog Sada (2010), Dragoslava Barzut iz Vrbasa (2011), Bojan Krivokapić iz Novog Sada (2012), Dejana Savić iz Kragujevca (2013), Dalibor Pejić iz Beograda (2014), Jelena Marinkov iz Kikinde (2015), Aljoša Ljubojević iz Bijeljine (2016) i Milana Grbić iz Kikinde (2017), Ana Miloš iz Beograda (2019) i Pavle Aleksić iz Beograda (2020).

Odluku o pobedniku žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2021. godine.

Nagrada će laureatu biti zvanično uručena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u Kikindi 19. januara 2022. godine, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca, godinu dana po raspisivanju konkursa, navodi se u saopštenju kikindske Biblioteke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.