Ramonda Serbica Vladislavu Bajcu

Izvor: NaDlanu.com, 18.Sep.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramonda Serbica Vladislavu Bajcu

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Romansijeru i pripovedaču Vladislavu Bajcu uručena je nagrada "Ramonda Serbica" za celokupan opus i doprinos srpskoj književnosti, saopštila je u utorak izdavačka kuća Arhipelag.

BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Romansijeru i pripovedaču Vladislavu Bajcu uručena je nagrada "Ramonda Serbica" za celokupan opus i doprinos srpskoj književnosti, saopštila je u utorak izdavačka kuća Arhipelag.Kako je naveo žiri, Bajac je književnu karijeru započeo kao pesnik, da bi punu književnu snagu i široki odjek medju čitaocima stekao kao propovedač i romansijer.Njegove knjige objavljene su u više izdanja i prevedene na mnoge svetske jezika, a predstavljaju zasebno poglavlje u novijoj srpskoj književnosti, navodi se u odluci žirija.Nagradu "Ramonda Serbica" dodeljuje književna kolonija Sićevo, a pored povelje, sadrži i novčani iznos od 120.000 dinara.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Bajcu nagrada "Ramonda serbica"

Izvor: Akter, 18.Sep.2012

Romansijeru i pripovedaču Vladislavu Bajcu uručena je u Gradskoj kući u Nišu nagrada "Ramonda serbica" za celokupan opus i doprinos srpskoj književnosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.