Ralph Fiennes će snimati u Beogradu

Izvor: B92, 18.Dec.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ralph Fiennes će snimati u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je na sastanku sa američkim glumcem i režiserom Ralfphom Fiennesom, da će MUP podržati njegov film "Koriolan".

Dačić je naglasio da je to, pored ostalog, "odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržištu".

Fiennes planira da "Koriolan" snima u Beogradu, a kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na sastanku je zatražio "iznajmljivanje opreme, vozila, ljudstva i oružja srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalnih jedinica" za potrebe filmske produkcije.

Razgovaralo se, takođe, i o "korišćenju Doma narodne skupštine gde bi trebalo da bude snimljena glavna scena".

Fiennes je rekao da je planirano da snimanje filma počne u martu 2010. godine i da traje od 8 do 12 nedelja. Budžet za "Koriolan" je 20 miliona dolara od čega je predviđeno da u Srbiji bude potrošeno četiri miliona.

"Koriolan" je moderna verzija Šekspirovog dela, o životu poznatog rimskog vođe Gaja Marcija Koriolana, u kojem je Ralph Fiennes režiser i tumač glavne uloge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.