Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi Tafila Musovića u Likovnoj galeriji

BEOGRAD - Izložba novih radova Tafila Musovića, pod nazivom "Stanje raja", biće otvorena 13. februara u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, najavila je danas ta ustanova.

Postavku "Stanje raja" čini šest slika pejzaža i sedam erotskih crteža.

Beogradski slikar Musović, čiji je likovni izraz iznedren osamdesetih godina u okviru beogradske "nove slike", od 1988. godine živi i radi u Holandiji.

Autor u velikoj meri duguje tadašnjoj opštoj atmosferi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prepoznatiljive poetike beogradske figuracije, a istovremeno je učinio i značajno pomeranje prema neoekspresionizmu ovog vremena i slikarstvu novog prizora, navedeno je u najavi KCB-a.

Musović (63) je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo 1974, a postdiplomske studije završio je na na istom fakultetu 1979. godine.Od 1977. izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je Nagrade za najbolji crtež na Fakultetu likovnih umetnosti, Nagrade RTV Studio B za najbolju izložbu (1977), nagrade "Basišstipendium - Fonds voor Beeldende kunsten" (1996, 2000, 2004, 2008).

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Stanje raja u KCB

Izvor: Danas, 11.Feb.2013

Izložba novih radova slikara Tafila Musovića, naslovljena „Stanje raja“, sutra će biti otvorena u Kulturnom centru Beograda. Ova izložba predstavlja zanimljivu konceptualnu celinu koju čine šest slika pejzaža i sedam erotskih crteža.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.