Radovanoviću uručena Kristalna koala

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanoviću uručena Kristalna koala

Ambasadorka Australije u Beogradu Džulija Fini uručila je danas u Filmskom centru Srbije nagradu "Kristalna koala" i novčani iznos od 1.000 evra reditelju Goranu Radovanoviću za najgledaniji film na 15. Festivalu srpskog filma u Australiji.

Festival srpskog filma, 15. po redu, održan je od 29. oktobra do 22. novembra prošle godine u pet gradova Australije - Sidneju, Brisbejnu, Pertu, Melburnu i Adelajidu, a najgledaniji medju osam filmova bilo je Radovanovićevo ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Enklava".

Ambasadorka Fini je istakla da je Festival srpskog filma postao stalna kulturna manifestacija u njenoj zemlji koja ima razvijenu filmsku produkciju.

Ona je pomenula da treći put uručuje nagradu "Kristalna koala" i da je uvidela potencijal srpske kinematografije, a o Radovanovićevom filmu je rekla da je teška priča predstavljena na odličan način i čestitala autoru i mladim glumcima.

Radovanović je zahvalio na nagradi i istakao da je bilo divno i uzbudljivo iskustvo obići gradove Australije, sresti se sa sofisticiranom publikom, a posebno mu je značio susret sa članovima Udruženja reditelja Australije.

Potpredsednik festivala Jasna Čupić-Popović podsetila je da je manifestacija pokrenuta 2001. godine sa ciljem da promoviše srpski film i kulturu.

Festival se prvo održavao u tri grada, zatim je proširen na sedam i tokom proteklih godina prikazano je više od 100 ostvarenja i ugošćeno 35 filmskih umetnika.

Selektor festivala, filmski kritičar Nenad Dukić rekao je da je festival prvenstveno namenjen Srbima koji žive u Australiji, ali da poslednjih godina uspevaju da zainteresuju i australijsku publiku i tamošnje filmske radnike sa pogledaju srpske filmove.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.