Radomir Damnjanović Damnjan: Radovi na papiru

Izvor: Arte, 02.Okt.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Damnjanović Damnjan: Radovi na papiru

U četvrtak, 4. oktobra u 18.30 u Arte Galeriji na Andrićevom vencu otvara se izložba, " Damnjan: radovi na papiru", (izbor 1957 - 1984). Izložba traje do 23. oktobra, 2018. godine.

"Pred jednim od mogućih izbora iz višedecenijskog umetničkog opusa Radomira Damnjanovića Damnja na, u ovom slučaju izbora radova na papiru nastalih između 1957. i 1984. godine, još jednom se otvara mogućnost uvida u razmere njegovog poimanja umetnosti, što takođe podrazumeva i prirodu njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << poimanja sopstvenog životnog postojanja. Jednom prilikom Damnjan je izjavio da "nema ničeg suvišnog u ljudskom duhu", a tome je dodato da isto tako nema "ničeg suvišnog u umetnikovom delu", te dosledno ovim dvema tvrdnjama valjalo bi zaključiti: u svakom listu u sastavu ove selekcije umetnikovih radova sažeto je i ispoljeno njegovo celokupno umetničko verovanje i egzistencijalno ubeđenje..."

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Crteži Radomira Damnjanovića Damnjana u galeriji "Arte"

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Galerija "Arte" novu izlagačku sezonu otvara u četvrtak u 18-30 časova izložbom "Damnjan - radovi na papiru 1957-84", saopšteno je danas iz galerije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.