RTV snima serijal kratkih igranih filmova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV snima serijal kratkih igranih filmova

Redakcija filmskog, dramskog i igranog programa RTV Vojvodine obaveštava javnost da je u toku snimanje igranog filma kratkog metra „Poslednja želja“.

Scenario za film napisao je Jovo Čulić i on je, zajedno sa još dvanaest autora, izabran na konkursu od strane tročlanog žirija.

Scenarije će režirati trinaest reditelja iz RTV, koje kroz ovaj serijal takođe želimo da vam predstavimo, zajedno sa njihovim kolegama iza svetla, tona, kamere, montaže, animacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompozicije i produkcije.

Ovo je prvi film iz serije kratkih igranih filmova koji RTV planira da realizuje u sopstvenoj produkciji.

„Poslednja želja“ je duhovita priča o pokojniku koji prisustvuje na sopstvenoj daći, a uloge tumače: Radoje Čupić, Aleksandra Pleskonjić, Miodrag Petrović, Ljubiša Milišić, Jovana Balašević, Jovana Pleskonjić, Stefan Juanin i Vukašin Ranđelović. Režiserka je Sonja Rakić.

Pored ovog „promotivnog“ serijala, Igrani program RTV Vojvodine planira da realizuje i serijal tv filmova dugog metra pod nazivom „Sterijini pobednici“ na osnovu adaptiranih dramskih tekstova koji su nagrađeni na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji domaći dramski tekst.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.